Nieuws

Nieuws voor u op een rij.

Hieronder ziet u een overzicht van nieuws. Regelmatig komt er weer nieuws bij.

Nieuws

Nieuws omvat alle informatie van een zeker algemeen belang die tot dusver nuttig kan zijn voor de bezoeker. Regelmatig komt er weer nieuwe nieuws bij. 

Bank oplichting
  • Bank – oplichting.
  • Houd uw beveiligingscodes (pinpas) geheim. Dus deel het niet met anderen mensen.
  • Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door andere mensen gebruikt wordt. Ook al willen ze u helpen niet doen.
  • Zorg voor een goede beveiliging o.a. virusscanner en up to date houden van de apparatuur die u gebruikt voor uw bankzaken.
  • Controleer uw bankrekening regelmatig of alles nog klopt.
  • Meld incidenten direct aan de bank en volg aanwijzingen van de bank op die zij voorstellen. U kunt ook voor meer informatie kijken op  Veilig Bankieren.

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad: Veilig Bankieren

E-mail veel gebruikte termen

AAN: Degene die het bericht zal gaan ontvangen.

CC: Afkorting voor Carbon Copy, een kopie van het originele bericht wat je aan iemand anders stuurt dan de originele ontvanger.

BCC: Afkorting Blind Carbon Copy. Methode om bij het sturen van e-mail iemand een kopie van het origineel af te leveren zonder dat dit te zien is voor andere ontvanger.

PROVIDER: Dit is het bedrijf dat de Internet en telefonie dienst aanbiedt tegen een maandelijks bedrag.

POP3: Dit is een server voor de inkomende e-mail. Met POP3 kun je met behulp van een programma je mail binnenhalen zonder telkens een password in te hoeven te typen.

SMTP: Dit is een server voor de uitgaande e-mail.

IMAP: (Internet Message Access Protocol) is een uitgebreid protocol voor het lezen, opslaan en beheren van uw e-mail, waarbij u online kunt werken. Dit betekent dat de acties die u in het e-mailprogramma op uw computer uitvoert, worden gereflecteerd in uw mailbox op de server. Dit geeft u meer flexibiliteit en maakt het mogelijk dat u zowel thuis als wel mobiel of op locatie, altijd uw e-mail bij de hand heeft. Een nadeel is dat de e-mail zowel in uw e-mailprogramma alsmede op uw Hostnet dienst blijft, waardoor uw mailbox sneller vol raakt.

SPAM: Ongewenste e-mailberichten die vaak of in honderden tegelijk binnenkomen (en vaak precies hetzelfde zijn) zonder een degelijke inhoud. Of het is ongewenste reclame van bedrijven die via via aan jouw e-mailadres zijn gekomen.

WEBMAIL: Dit is het lezen van je e-mail direct op Internet. Je logt in op een normale webpagina (homepage) bij je eigen provider waarna je vervolgens je mail online kunt lezen.

Een helpdesks belt u nooit zelf op
  • Een helpdesks belt u nooit zelf op.
  • Als u gebeld wordt ga niet in gesprek maar hang zo snel mogelijk op.
  • Bel niet terug dit kan u veel geld kosten.
  • Controleer altijd de contactgegevens van de beller. 
  • Vraagt een onbekende je iets te downloaden? doe dit niet verbreek de verbinding direct.
  • Vertrouwt u het niet? ook bij twijfel neem dan contact op met de Fraudehelpdesk daar kunnen ze u verder helpen op de juiste manier.

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad: Fraudehelpdesk

Hoe veilig is mijn wachtwoord
  • Hoe veilig is mijn wachtwoord?.
  • Hoe langer het wachtwoord, hoe minder makkelijk het te kraken is.
  • qwerty, welkom, 123456, geboorte datums, naam huisdier, deze staan aan de top van de meest gebruikte wachtwoorden.
  • Gebruik altijd Kleine letters a – z, Hoofdletters A – Z, Cijfers 0 – 9, Speciale tekens ! – # – &.
  • Wilt u zeker zijn dat u een goed stevig wachtwoord hebt . Doe dan de wachtwoord kraaktest bij Veilig internetten.nl daar kunt u zelf testen of uw wachtwoord sterk is.

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad: Veilig internetten

Kinderen op het internet

Bespreek met uw kinderen de gevaren van het internet en laat ook de kinderen erover vertellen hoe die er overdenken. Let wel op Kleine kinderen kunnen niet alleen gelaten worden bij hun surftochten over het Wereld Wijde Web of World Wide Web. Maar soms weten ze het beter dan u wat er allemaal kan op het internet. Bespreek als ouder samen met de kinderen de regels af over hoe en wanneer internet kan worden gebruikt.

Bij jonge kinderen is het erg nuttig om af en toe eens de geschiedenis van de computer (de internetbrowser) te bekijken, dan kunt u als ouder zien waar ze geweest zijn. Bij de wat oudere kinderen heeft dat totaal geen zin om als ouder geschiedenis van de computer (de internetbrowser) te bekijken omdat ze hun geschiedenis van de computer gewoon zullen wissen.

Tot slot nog even dit Internet heeft een heel groot geheugen. Op internet kunt u uw sporen niet wissen. Pas dus op met de berichten die u of uw kinderen achterlaten in bijvoorbeeld het gastenboek, forums, Skype, Facebook en andere websites, hoe onschuldig deze website dan ook mag zijn.

Dankzij de kracht van zoekmachines kunt u over vele jaar nog steeds uw berichten terugvinden. Tegen die tijd kunnen uw oude berichten hoogstwaarschijnlijk een beetje ongemakkelijk over komen als u ze weer terug leest.

Dus ik zeg maar zo………. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Kijkwijzer

Kijkwijzer informeert ouders en kinderen over voor welke leeftijd televisieprogramma’s en films geschikt zijn. Maar uitgangspunt is wel dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor wat hun kinderen mogen zien.

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad:  Kijkwijzer

Leestekens en symbolen

Vreemde tekens Alt-codes van sneltoetsen van aparte leestekens en symbolen

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad:  vreemde tekens voor een overzicht van de meest gangbare alt-toetsen om vreemde tekens en symbolen in een tekst te kunnen voegen.

Tip: Dubbelklik op een teken voor kopiëren.

Printscreen maken

Als een programma vastloopt op uw computer of iets niet goed werkt kun je het beste een printscreen maken om uit te leggen waar welke fout of foutmelding is opgetreden. Hierdoor kan een fout beter gereproduceerd en opgeheven kan worden door de systeembeheerder of de helpdesk.

1. Als op het beeldscherm iets gebeurt wat niet goed is dan druk je op printscreen of op “Alt” + printscreen.

2. Druk 1x op de printscreen toets.

3. Hierna open je Word en klik je op plakken.

4. Het (printscreen) scherm staat nu in Word geplakt en nu kun je het uitprinten of mailen naar de systeembeheerder of de helpdesk.

Rechtenvrije foto’s
Waar vind ik rechtenvrije foto’s en plaatjes om te kunnen gebruiken voor me zelf. Het kan namelijk best lastig zijn om soms foto’s en plaatjes te vinden die rechtenvrij zijn.
 
De meeste foto’s en plaatjes op internet zijn niet rechtenvrij en zijn niet zo maar te gebruiken voor je website of andere doeleinden. Het is daarom goed opletten of iets rechtenvrij is. Dus….. let wel op je blijft zelf verantwoordelijk voor het gebruik.
 
Er zijn wel diverse sites om rechtenvrij gratis en betaalde afbeeldingen te downloaden. Daarom zetten wij er een aantal voor u op een rij:
 
Door op de deze links te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad:
Sneltoetscombinaties

Windows beschikt over een reeks ingebouwde sneltoetsen waar veel gebruikers geen weet van hebben. Daarom hebben wij een paar handigste combinaties voor u verzameld.

Alt-F4: Een actief venster afsluiten doet u met Alt-F4. Hebt u geen venster openstaan, dan is dit de sneltoets om Windows af te sluiten.

Windowstoets-M of Windowstoets-D: U wilt alle vensters in één keer minimaliseren? Geen probleem, dan gebruikt u gewoon één van deze toetscombinaties.

Windowstoets-Shift-M:  Als u bij voorgaande toetscombinatie Shift indrukt, worden alle geminimaliseerde vensters weer hersteld in oorspronkelijk formaat.

Ctrl-Z of Alt-Backspace: Met stip op nummer 10. fouten zijn menselijk, maar gelukkig kunt u met Ctrl-Z uw laatste handeling ongedaan maken.

Ctrl-Y of Alt-shift-Backspace: Was het ongedaan maken van een handeling iets te voorbarig? Dan herstelt u de handeling met Ctrl-Y.

Shift-Delete: Als u een bestand direct wilt verwijderen zonder het eerst naar de prullenbak te verplaatsen, gebruik u deze toetscombinatie.

Ctrl-O: Deze toetscombinatie roept het dialoogvenster Openen op.

Ctrl-S: U wilt iets opslaan? Dan drukt u op Ctrl-S.

Ctrl-P: Het dialoogvenster Afdrukken roept u voortaan op met deze sneltoet.

Ctrl-A: Als u alles in één keer wilt selecteren gebruikt u de toetscombinatie Ctrl-A.

Speedtest

Hoe snel is je internetverbinding? Je komt erachter met een speedtest programma.

Voor een betrouwbare uitkomst sluit je je computer altijd met een internetkabel op het modem aan. Een draadloze speedtest wordt namelijk beïnvloed door invloeden van buitenaf.

Ook testen op je tablet of smartphone? Download de Ookla speedtest-app via de App Store en Play Store van je mobiel/tablet/Iphone/Ipad.

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad speedtest voor je computer.

Telebankieren

Bij het regelen van uw bankzaken is veiligheid belangrijk. U wilt uw bankzaken op een snelle en veilige manier regelen. Uiteraard nemen de banken ook zo hun maatregelen om veilig gebruik van internetbankieren, mobiel bankieren, pinnen, iDEAL en betalingen via creditcards te bevorderen. En dat doen de banken samen met u. Maar vergeet niet u zelf kunt ook maatregelen nemen om internetbankieren veiliger te maken.

Veilig internetbankieren: Als u misbruik van Internetbankieren wilt helpen voorkomen vragen wij u uw computer goed te beveiligen. Echter, het op orde brengen én houden van uw computer is geen gemakkelijke klus.

Geen garantie: De banken kunnen u helaas geen garantie geven dat uw computer virusvrij is en blijft. Het blijft belangrijk om uw betaalopdrachten te controleren. Daarnaast moet u uw Inlog- en Signeercodes voor uzelf houden en deze nooit aan derden af te geven.

Controleer de beveiligde verbinding bij telebankieren: Controleer de beveiligde verbinding bij telebankieren en dat doe je zo. Controleer de beveiligde verbinding | HTTPS | Als u gebruikmaakt van internetbankieren, kunt u de beveiligde verbinding in de adresregel controleren.

1. Maak verbinding met uw bank en kijk of u de juiste website van uw bank er voor hebt.

2. Klik nu op inloggen of telebankieren.

3. Kijk in de browser of daar de aanduiding ‘HTTPS’ staat.  

4. De ‘S’ staat voor ‘SECURE’. 

5. Staat er alleen ‘HTTP’ (zonder ‘S’) dan is de internetverbinding niet beveiligd en moet u opnieuw beginnen.

6. “HTTPS” is ook te herkennen aan de aanwezigheid van een “SLOTJE” (vaak in combinatie met een gekleurde adresbalk). 

Dit is makkelijk te controleren. 

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad: Veilig Bankieren  

Tweestapsverificatie wat is dat
  • Tweestapsverificatie is een extra beveiliging.
  • Door het instellen van een tweestapsverificatie voeg je een extra beveiliging toe aan je e-mailaccount, clouddienst, sociale media account enz.
  • Je hebt dan een dubbele beveiliging 1e je gebruikersnaam 2e je wachtwoord 3e je toegangscode.
  • Een daarvan is een toegangscode die naar een vertrouwd apparaat van jou wordt gestuurd (b.v. je mobiel) om dan in te kunnen loggen op jouw mailaccount, clouddienst, sociale media enz.
  • Voordeel van tweestapsverificatie is voor u dat hackers dan aan je gebruikersnaam en je wachtwoord alleen niet meer genoeg hebben om toegang te krijgen tot je gegevens.
  • Wilt u weten bij welke diensten u een toegangscode kunt instellen. Kijk dan eens bij Veilig internetten.nl.

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad: Veilig internetten

Virusscanner gratis via internetprovider

Virusscanner gratis via internetprovider

Heel veel mensen weten het niet maar klanten van enkele internetproviders hebben de optie om gratis gebruik te maken van een antivirus software op basis van F-Secure Safe.

Bijvoorbeeld die het aanbieden zijn KPN, Ziggo en XS4all. Deze maken geen reclame voor betaalde producten of extra’s, omdat het eigenlijk een betaalde scanner is, waarvan de (gereduceerde) kosten al in je internetabonnement zitten verwerkt.

Heeft u meerdere apparaten dan kun je met een maandelijks abonnement ook de mogelijkheid krijgen om meerdere apparaten te beveiligen.

Heeft u een bundel (combinatie) van T.V./internet/mobiel bij de zelfde internetprovider dan zit het er soms bij in (lees de voorwaarden op de website van jouw internetprovider).

Tip: Staat jouw internetprovider er niet bij. Kijk dan eens op de website van jouw internetprovider of die het ook aanbiedt.

VPN-dienst - anoniem internetten

Anoniem internetten met een VPN-dienst

U kent het wel: u bent op zoek naar een nieuw product, bijvoorbeeld een waterkoker. U gaat via Google op zoek naar het beste product, een goede deal of gebruikerservaringen van een merk. Vervolgens ziet u zelfs na aankoop van een waterkoker wekenlang allerlei waterkokers voorbij komen. De adverteerders lijken te denken dat u een verzameling waterkokers bent gestart.

Kortom, u wordt op het internet constant gevolgd. Adverteerders, sociale media en daarbij met name grote partijen als Google en Facebook willen zo veel mogelijk data over u verzamelen. Zo kunnen zij gepersonaliseerde aanbiedingen te tonen of precies de juiste posts te tonen welke de interactie met het sociale media platform te verhogen. Het is om gek van te worden. Gelukkig is er een betaalbare, gebruiksvriendelijke methode om dit soort datahonger tegen te gaan: het gebruik van een VPN (Virtual Private Network).

Wat is een VPN?

Door een VPN-dienst te gebruiken verloopt uw internetverbinding voortaan via een met encryptie beschermde virtuele ‘tunnel’ naar de servers van de VPN-dienst. Vervolgens gaat u vanaf deze server door naar de digitale eindbestemming, zoals een website. Hierdoor wordt uw echte IP-adres (uw digitale huisadres) verhuld en kunt u er zelfs voor kiezen om met een server in een ander land te verbinden. Hierdoor denken websites dat u een bezoeker uit een ander land bent. Dit alles heeft een aantal voordelen.

Waarom wil ik een VPN gebruiken?

Er zijn meerdere redenen waarom u een VPN dienst zou willen gebruiken als u het internet op gaat.

– Anonimiteit: Dankzij de encryptie en het verhullen van uw echte IP-adres bent u beter beschermd tegen kwaadwillenden en data hongerige partijen. Kortom, u bent anoniem op het internet. Ze kunnen niet meer volgen wie u bent en wat u doet, tenzij u zelf bijvoorbeeld op uw Facebook-account inlogt.

– Unblocking: Sommige content is alleen in bepaalde landen beschikbaar. Bent u op vakantie buiten de EU, maar wilt u met uw Ziggo Go abonnement waar u voor betaalt toch voetbal kijken? Dan wordt u alsnog geblokkeerd op basis van uw locatie. Via een VPN kunt u via Nederland verbinden en zo toch van uw wedstrijden of series genieten!

– Beveiliging: Zonder VPN kunnen kwaadwillenden eenvoudig meekijken of zelfs uw data onderscheppen, bijvoorbeeld via de gratis wifi-netwerken van cafés, vliegvelden of het openbaar vervoer. Een VPN versleutelt uw verbinding, waardoor dit niet meer mogelijk is.

Hoe gebruik ik een VPN?

1. Om een VPN te gebruiken sluit je je aan bij een gratis of betaalde VPN-dienst.

Techredacteur Bas Teunissen van VPNGids.nl voegt toe: “Gratis partijen zijn handig voor niet-gevoelige zaken als unblocking, maar zijn niet aan te raden voor anonimiteit of gevoelige handelingen als internetbankieren. Gratis diensten verdienen hun geld namelijk juist door data van jouw gedrag te verhandelen of leggen andere beperkingen op. Een solide VPN-dienst kost een paar euro per maand, maar garandeert wel je veiligheid, anonimiteit en deze partijen houden geen informatie bij over wat je doet (de zogeheten zero-log VPN’s). Premium VPN’s hebben vaak ook een niet-goed-geld-terug-garantie van een maand om de dienst uit te proberen.”

2. Na het afsluiten van het abonnement download je de app van de dienst op je computer, telefoon en/of tablet.

3. Log in met je account

4. Kies een land. Wil je zoals in ons voorbeeld Ziggo Go kijken, kies dan een server in Nederland.

5. Klik op ‘Connect’. In de app zie je nu heel duidelijk dat je via de VPN-server verbonden bent. Om de beveiligde verbinding af te sluiten, klik je op ‘Disconnect’.

Het team van VPNGids.nl raadt de volgende VPN diensten aan:

Premium:
– ExpressVPN
– NordVPN
– SurfShark
– Cyberghost
– GooseVPN (Nederlands)

Gratis:
– PrivadoVPN
– ProtonVPN
– Hide.Me

Waar zit wat in

Waar zit wat in is een website die u heel veel kunnen vertellen over chemische stoffen in alledaagse producten waar wij dagelijks mee in aanraking komen en gebruiken. Dus moet je daar verstandig mee omgaan. Waar zit wat in helpt je daarbij.  

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad Waar zit wat in.

Wanneer stopt mijn oude besturing

Wanneer stopt mijn oude besturing van mijn computer.

In dit overzicht ziet u een overzicht van de besturingssystemen van de softwaregigant.

 

  • Ondersteuning van Windows XP is m.i.v. 8 april 2014 gestopt.
  • Ondersteuning van Windows Vista is m.i.v. 11 april 2017 gestopt.
  • Ondersteuning van Windows 7 is m.i.v. 14 januari 2020 gestopt.
  • Ondersteuning van Windows 8.1 is m.i.v. 10 januari 2023 gestopt.
  • Ondersteuning van Windows 10 loopt nog tot 14 oktober 2025.
  • Ondersteuning van Windows 11 loopt nog.
Webmail provider bekijken

U bent niet thuis maar u wilt uw e-mail bekijken. U kunt via webmail namelijk uw mailbox bekijken op internet.

Maak verbinding met internet en start uw browserprogramma (bijvoorbeeld Microsoft Edge). Surf naar uw provider waar u bij zit.

Vul uw gebruikersnaam en uw wachtwoord in en klik op Verder. U krijgt een overzicht van de berichten die in uw mailbox staan.

U ziet niet alleen de verzender en het onderwerp maar ook de omvang van de berichten.

Een te groot bericht of een bericht dat u liever niet wilt ontvangen, kunt u verwijderen door voor het bericht een vinkje te zetten en vervolgens aan de bovenkant van de pagina te klikken op verwijderen. Zodra u dat hebt gedaan, kunt u de pagina verlaten door bovenaan de pagina te klikken op: stoppen, afmelden of uitloggen.

Webmail is natuurlijk ook handig om uw mail te bekijken vanaf een andere plek dan uw eigen pc. bijvoorbeeld op vakantie.

WhatsApp voor computer gebruiken

WhatsApp gebruiken met de muis en een toetsenbord. Dat kan als u de populaire berichten-App via de computer gebruikt.

Door op de deze links te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad Whatsapp op de computer gebruiken.

Windows 10 Quick Assist

Deel Quick Assist alleen als u de persoon goed kent en vertrouwd.

Quick Assist is een Windows 10-app waarmee u ondersteuning kunt geven en kunt krijgen. Quick Assist is dus problemen met de pc oplossen via een externe verbinding. 

Quick Assist is een Windows 10-app. Hiermee kan iemand die jij vertrouwt je computer overnemen en je helpen bij het oplossen van een probleem. Deze persoon moet eerst de app Quick Assist starten, een zescijferige code verkrijgen en deze met jou delen.

 

  • Ondersteuning geven

1. Zoek en klik op: Startknop

2. Zoek en klik op: Accessoires

3. Zoek en klik op: Quick Assist (en Quick Assist start nu).

4. Ziet u Quick Assist niet dan zoek en klik op: Startknop, typ direct dan Quick Assist in het zoekvak en zoek en klik op: Quick Assist in de resultaten (en Quick Assist start nu). 

5. Selecteer Iemand anders helpen en stuur de zescijferige code naar de persoon die je helpt.

6. Wanneer hij of zij deze heeft ingevoerd, selecteer je Volledig beheer of Scherm bekijken.

7. Selecteer Doorgaan en wacht tot de persoon die je helpt de verbinding toestaat. 

 

  • Ondersteuning krijgen

1. Zoek en klik op: Startknop

2. Zoek en klik op: Accessoires

3. Zoek en klik op: Quick Assist 

4. Ziet u Quick Assist niet dan zoek en klik op: Startknop, typ direct dan Quick Assist in het zoekvak en zoek en klik op: Quick Assist in de resultaten (en Quick Assist start nu). 

5. Voer in het vak Code van de assistent de zescijferige code in die je hebt gekregen en Scherm delen.

6. Wacht op je helper en selecteer Toestaan in het venster dat wordt weergegeven.

Windows 10 update

Windows 10 controleert regelmatig (automatisch) op de meest recente updates en beveiligingsfuncties en installeert deze automatisch om uw apparaat veilig te houden en soepel te laten werken. Hier hoeft u verder niets aan toe doen. Als het zover is geeft de computer het automatisch aan en dan kunt u het uitvoeren.

Soms zijn de updates heel kort (dan spreek je van een kleine update) Soms zijn ze ook heel lang (dan spreek je van een grote update) b.v. bij de voorjaars- update rond april/mei en bij de najaars- update rond oktober/november (dat zijn grote update).

 

Windows 10 update nieuws

Windows 10 controleert regelmatig (automatisch) op de meest recente updates en beveiligingsfuncties en installeert deze automatisch om uw apparaat veilig te houden en soepel te laten werken. Hier hoeft u verder niets aan toe doen. Als het zover is geeft de computer het automatisch aan en dan kunt u het uitvoeren.

Grote update: Soms zijn de updates van Microsoft heel lang (dan spreek je van een grote update) b.v. in het voorjaar komt er een grote Windows 10 update met voornamelijk een hoop nieuwe functies zoals nieuwe apps, menu’s en nieuwe opties in het menu Instellingen.

Kleine update: Soms zijn de updates van Microsoft heel kort (dan spreek je van een kleine update) b.v. in het najaar komt er een kleine Windows 10 update met voornamelijk oplossingen voor diverse “kleine” foutjes.

Tot slot: De afgelopen jaren ging er vaak van alles mis bij de verspreiding van de grote Microsoft Windows updates. Er bleken kleine maar ook grote fouten in de Microsoft Windows update te zitten. Microsoft moest de updates een paar keer intrekken om alles weer op te lossen.

Het is te hopen dat Microsoft hiervan heeft geleerd en niet nog eens wil meemaken. Ze willen nu langer de tijd nemen om zoveel mogelijk problemen uit te sluiten. Daarom is één grote update per jaar genoeg.

Wikipedia online encyclopedie

Wikipedia is een online encyclopedie die tracht inhoud te bieden die vrij herbruikbaar, objectief en verifieerbaar is.

De Nederlandstalige versie startte op 19 juni 2001 en is, gemeten naar het aantal artikelen, met bijna 1,96 miljoen artikelen de op vijf na grootste taalversie.  

Door op de deze link te klikken, word je naar een externe website gestuurd. De link opent automatisch in een nieuw tabblad Wikipedia online encyclopedie.

Contactformulier

Heeft u zelf een nieuwtje voor deze website e-mail uw gegevens dan door via het contactformulier.

Privacy formulier

* Raadpleeg hier ons privacybeleid

* Raadpleeg hier ons disclaimer

Pchulptotaal.nl

Computerclubs, nieuws, links, tips, software, software online, vraag & antwoord